Skip to main content

ZenTangle tekenen


Gepubliceerd – 4 september 2023

Op 20 september en 4 oktober start Annet Renniers weer met twee cursussen om te leren tekenen met de methode van Zentangle.

Maar wat is Zentangle tekenen, zult u zeggen.

Zentangle is komen overwaaien uit Amerika en inmiddels behoorlijk populair geworden. Het is ontdekt door de Amerikaanse artieste/calligrafe Maria Thomas, en meditatiemonnik Rick Roberts.  Rick ontdekte dat Maria net zo ontspannen raakte van het schrijven in schoonschrift en het tekenen van lijnen, als  een monnik die mediteert. En zo besloten zij samen te werken en hebben een mindful manier van tekenen ontwikkeld, genaamd Zentangle. Het woordje Zen staat voor ontspanning, en tangle betekent wirwar.

Zentangle® is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerk ontstaat door allerlei kleine, herhalende patronen te tekenen. Deze patronen worden ook wel de “tangles” genoemd. 

Zentangle kun je gebruiken om je eigen creativiteit te stimuleren, je concentratie te verhogen, je gemoedstoestand te veranderen, je vaardigheden met tekenen te ontwikkelen en verbeteren, je zelfvertrouwen te verhogen of gewoon om iets moois te maken.

Annet Renniers is al bezig met Zentangle sinds 2018. Ze heeft zich erin verdiept en het zich eigen gemaakt via online studie. Ze is geen CZT (Gecertificeerd Zentangle Teacher), maar ze wil in haar lessen u vooral het plezier in tekenen bijbrengen. Het is een eenvoudige manier van tekenen, die iedereen zich kan eigen maken. Het enige dat je nodig hebt is een potlood, papier en een fineliner.    

Wanneer zijn de lessen?

De lessen zijn op woensdagmiddag van 15 – 16.30 uur. Locatie: gebouw De Stater, in de ruimte van de wijkvereniging. De Stater vindt u aan de achterzijde van de school de Bataaf, aan de Passewaaijse Hogeweg. U kunt parkeren op Akelei 65, en voor het gebouw zijn ook fietsrekken geplaatst. De ruimte is rolstoeltoegankelijk.

De beide lessen in de maand zijn ongeveer hetzelfde, maar omdat de groepen niet te groot kunnen zijn (maximaal 12 deelnemers), is besloten twee groepen aan te bieden. U kunt dus starten op 20 september óf op 4 oktober. Er is voor iedere groep elke maand dan 1x een tekenles. 

De data voor de eerste groep zijn: 20 september, 18 oktober, 15 november, kerstworkshop 13 december.  De lessen zijn op woensdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur.

De data voor de tweede groep zijn: 4 oktober, 1 november, 29 november, kerstworkshop 13 december. De eerste 3 lessen van de tweede groep zijn op woensdagmiddag van 15.00 – 16.30 en de kerstworkshop is op woensdagmiddag 13 december van 13.00 – 14.30 uur.

De prijs voor de lessen is € 2,50 euro per keer, incl. een kop koffie of thee.
Aanmelden van tevoren is gewenst. Wilt u meer informatie bel dan gerust: telefoon 06 – 47 45 27 20.