Skip to main content

RECYCLE

Tag(s): ,

Gepubliceerd – 15 mei 2024

Een expositie van Kunstwerken van hergebruikte materialen

Van 16 mei tot 29 juni 2024

KunstKabinet Tiel heeft weer een interessante expositie georganiseerd in de Hyacinthuskapel. Dit keer staat de kunst in het teken van hergebruik. Alle kunstenaars die participeren hebben kunstwerken gemaakt die helemaal of gedeeltelijk bestaan uit gebruikte materialen die nu een nieuwe bestemming hebben gekregen. Actueel, inspirerend, creatief, inventief en vernieuwend, dit zijn sleutelwoorden die van toepassing zijn op deze tentoonstelling. Deelnemende kunstenaars zij o.a. Mieke van den Besselaar, Lieke Smits, Dik Kusters, Helma Groot, Anneke Snoep en de vijf leden van het kunstcollectief KunstKabinet.

Overzichtsexpositie van Gert van Otterloo

Gert van Otterloo

Tegelijkertijd met “Recycle” is er op de benedenverdieping bij het ateliergedeelte van KunstKabinet de overzichtsexpositie te zien van een lid van het kunstcollectief, Gert van Otterloo, ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag. Het is een reis door de tijd met vroege en nieuwe werken. Gert van Otterloo is een bruisend vat vol ideeën en spontane creatieve invallen en nog steeds zéér productief.
Ook tijdens de poëziemiddagen in de Hyacinthuskapel, iedere eerste zondag van de even maanden, draagt hij zijn gedichten voor. Zijn gedichten liggen klaar ter inzage. Op de Veluwe, waar hij is geboren, groeide Gert van Otterloo op. Inspiratie voor zijn schilderijen, tekeningen en gedichten haalt hij uit jeugdherinneringen, zijn voorliefde voor bomen, nieuws dat hem raakt, ontmoetingen met mensen en zijn innerlijke belevingswereld.

De expositie is te zien vanaf 16 mei tot 29 juni.
Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 – 13.00 uur
Vrijdag en zaterdag en koopzondag 13.00 – 17.00 uur

KunstKabinet & Hyacinthuskapel
Dominicushof 120, Tiel
Email: kunstkabinettiel@gmail.com
Facebook: Kunst Kabinet Tiel