Skip to main content

Kunstwerken ’s Heerenloo

Tag(s):

Gepubliceerd – 15 april 2024

Vanaf dinsdag 26 maart zijn op het ROC Rivor in Tiel de kunstwerken van verschillende cliënten van ’s Heeren Loo tentoongesteld. De expositie is feestelijk en vol trots geopend door cliënten van ’s Heeren Loo in samenwerking met de docenten van Praktijk Gestuurd Leren onder aanwezigheid van studenten en andere genodigden.

Onderdeel van de beroepspraktijk
Praktijk Gestuurd Leren betekent dat het leren begint in de praktijk. Studenten van het ROC werken bij ‘s Heeren Loo en nemen praktijkvragen mee terug naar het ROC, waar ze antwoorden zoeken vanuit de theorie. Om school nog meer onderdeel te laten zijn van de beroepspraktijk, is er een samenwerking ontstaan met de kunstenaars van ’s Heeren Loo. Hun werken hebben in de school op de Beethovenstraat een plek gekregen!

Trots
Werken met verschillende materialen betekent fantasie en creativiteit prikkelen. Concentratie en motoriek, trots en zelfvertrouwen op het gemaakte product. “Dat hun kunstwerken nu ook aandacht en bekendheid krijgen op het ROC, maakt het extra bijzonder en brengt veel enthousiasme met zich mee”, vertelt een van de begeleiders van ’s Heeren Loo. “Niet alleen met het ROC, maar ook binnen de verschillende locaties van ’s Heeren Loo, heeft dit een fijne samenwerking opgeleverd tussen de kunstenaars en medewerkers”.

Inspiratie voor studenten

Voor de studenten bieden de werken inspiratie om creatief en anders te denken. Daarnaast ontstaat er binnen het ROC een fijne en gezellige leerplek tussen al deze mooie kunst. “Hopelijk vinden niet alleen de studenten, maar ook andere samenwerkingspartners van het ROC, vreugde en inspiratie om anders te denken door de werken van onze cliënten!”

’s Heeren Loo
De kunstenaars zijn werkzaam in de Okee winkel in Tiel; Dagcentrum de Batouwe (groep hout, tuin en Potterie) in Tiel, Dagactiviteitencentrum (groep Xi-Xi) in Geldermalsen en Dagcentrum de Harmonika in Zaltbommel. Op het ROC en in bovengenoemde locaties van ’s Heeren Loo zijn de werken van de kunstenaars van ’s Heeren Loo te koop.

‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking om hun leven in te richten zoals zij dat willen. www.sheerenloo.nl