Skip to main content

Bijzonder bezoek aan Tiel

Tag(s):

Gepubliceerd – 26 augustus 2023

Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname waren gisteren weer een container met hulpgoederen aan het laden toen zij een erg opmerkelijk bezoek kregen. Piet Linnebank met zijn collega Henk, van het Nederlands Politie Orkest, kwam met een grote Politie Truck naar de opslagloods. Was er sprake van een grootschalige politieactie? Was men op zoek naar een grote drugszaak? Niets was minder waar. 

De truck was namelijk geladen met allerlei muziekinstrumenten, zoals fagots, drums, saxofoons, bestemd voor het Politieorkest in Suriname. Die werden rechtstreeks in de container geladen. (zie foto) Klesteo, de kledingbank in Tiel, had voor veel zakken met  -overtollige- kleding gezorgd waarmee de instrumenten goed beschermd worden. 

Symbolische overdracht

De heer Sew Soekhlal was als liaison van het Ministerie van Justitie en Politie aanwezig. Als symbolische overdracht overhandigden Piet Linnebank en zijn collega hem een muziekinstrument. De container werd vervolgens propvol geladen met allerlei hulpgoederen.

Fietsen

De oproep om fietsen in te leveren was erg succesvol. Er werden meer dan 20 fietsen -sommigen niet van nieuw te onderscheiden- gebracht. Overigens kan men in Suriname fietsen -ook opknappers- nog goed gebruiken. De fietsen gaan in een volgende container, wellicht al in september, mee.

Zie ook de website www.vriendenvansuriname.nl.