Skip to main content

Aandacht voor verward gedrag

Tag(s):

Gepubliceerd – 6 maart 2024

In de werkgroep Ruimte voor AndersZijn werken de Tielse kerken samen met maatschappelijke instanties. Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 maart vragen ze aandacht voor mensen met psychische kwetsbaarheid.

Er zijn veel organisaties die informatie hebben over hoe je kunt reageren als je te maken hebt met verward gedrag.

De werkgroep Ruimte voor AndersZijn staat op vier verschillende dagen bij de winkelcentra. Onder het genot van een kopje soep kun je jouw vragen stellen op de volgende data en locaties.

Dinsdag 19 maart in Tiel Passewaay, winkelcentrum van 12.00 tot 14.00 uur
Woensdag 20 maart in Tiel Oost, bij de Kranshof van 12.00 tot 14.00 uur
Donderdag 21 maart in Tiel Noord, winkelcentrum Rauwenhof van 12.00 tot 14.00 uur
Vrijdag 22 maart in Tiel West, winkelcentrum Westlede van 12.00 tot 14.00 uur

Dinsdag 19 maart kun je gratis soep eten bij het Inloophuis, Doctor Schaepmanstraat 23 van 18.00 – 20.00 uur. Na de soepmaaltijd ga je in spelvorm met elkaar in gesprek. Wil je die avond het Inloophuis bezoeken voor deze activiteit? Geef je dan op via rivierenland@ixtanoa.nl.

Voor 2 euro naar de Agnietenhof
Dinsdag 19 maart draait de Agnietenhof in Tiel van 20.30 – 21.54 uur de film Scrapper. Koop je jouw kaartje via Ruimte voor AndersZijn? Dan betaal je twee in plaats van negen euro. Bestel voor 15 maart je kaartje via Aad van Dijk, aadvandijk101@gmail.com of 06 – 48 79 06 68. Wees er snel bij want er zijn een beperkt aantal kaartjes beschikbaar.

Over de film
De twaalfjarige Georgie (Lola Campbel) woont na het overlijden van haar moeder op haar eentje in een flat in Londen en heeft het graag niet anders. Ze liegt de maatschappelijk werkers voor dat ze samenleeft met haar oom en steelt fietsen om te overleven. Aan haar zelfstandig leventje komt een einde wanneer een jongeman genaamd Jason (Harris Dickinson) die zichzelf voorstelt als haar vader plotseling opduikt. Langzaam maar zeker groeien de twee naar elkaar toe.

Verward? Praat erover
Het motto: Verward? Praat erover. Hiermee vraagt de werkgroep aandacht voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Er heerst nog veel angst en onzekerheid tegenover de psychiatrie en mensen met een psychische kwetsbaarheid of verward gedrag.  Daardoor ontstaan vooroordelen. Dit zorgt voor eenzaamheid.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Aad van Dijk, voorzitter werkgroep Ruimte voor AndersZijn via 06 – 48 79 06 68.