Skip to main content

Laatst gewijzigd: 5 mei 2023

Programma 2023

Vrijdag 27 januari

Opdracht: Vuurwerk cq Jaarwisseling
PresentatieVakantiereis Fins Lapland (René van der Seijs)

Vrijdag 24 februari

Opdracht: Avondfotografie Buren (uitstapje 25 nov 2022)
Presentatie: Focus Stacking (René Weijers)

Vrijdag 24 maart

Opdracht: Kikkerperspectief
Presentatie: Compositie (Tom Vader)

Vrijdag 28 april

Opdracht: Zwart/Wit
Presentatie: Beoordelingssysteem voor foto’s (Janfolkert Muizelaar)

Vrijdag 26 mei

Opdracht: Minimalisme
Presentatie en Demo: Tricks & Tips (Wim Ipenburg)

Vrijdag 23 juni

Praktisch uitstapje: Bommelse brug, Waardenburg – Zaltbommel, (Martinus Nijhoffbrug)

Vrijdag 28 juli

Eigen apparatuur: Tips & Tricks & praktijk vragen etc.

Vrijdag 25 augustus

Praktijk: Tichelgat, Buren

Vrijdag 22 september
Vrijdag 27 oktober
Vrijdag 24 november
Vrijdag 22 december

Verslag bijeenkomst vrijdag 28 april 2023

Het was een tijdje geleden maar deze avond was de club op een enkeling na compleet aanwezig. Er was een nieuw potentieel lid aanwezig en na een korte voorstelronde zijn we van start gegaan.

De opdracht voor deze keer was “Zwart/Wit”. Dit is een onderwerp waar ieder zijn/haar eigen draai aan kan geven en interpreteren. Dit was ook te zien aan de ingestuurde foto’s. De variëteit was dan ook aanzienlijk, van macro waarvan niemand iets kon maken tot tunnelvisie en romeinse kunstwerken. Kortom, er was weer genoeg om over te discussiëren, waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt. Totaal waren er 11 foto’s om te beoordelen (elk lid een foto).

In de tweede ronde is een presentatie gedraaid met alle ingeleverde foto’s. Normaal 3 foto’s per lid maar hierin is een uitzondering gemaakt door een tiental aangeleverde foto’s van een verlaten steenfabriek. Duidelijk de moeite waard een keer te bezoeken voor de liefhebber.

Het tweede deel van de avond is voor een groot gedeelte opgevuld door een presentatie/lezing door Janfolkert over “Een andere manier om foto’s te bespreken”. Het betrof hier de uitleg en werking over/van de “Mandersdriehoek”. Dit is een werkvorm voor bespreken van foto’s in kleine groepen. Het gaat dan over groepsgewijs beoordelen van geprinte foto’s in klein verband. Voordeel van een dergelijk systeem is dat iedereen op eenzelfde manier de foto’s beoordeeld en vervolgens tot een soort van eindconclusie komt. Voordeel van deze methode is dat iedereen meedoet. Het was een duidelijke uitleg over dit systeem van “Manders”. Dank aan de presentator. De club was duidelijk enthousiast en overweegt dit systeem toch te gaan proberen c.q. toe te passen. Hierover zijn deze avond nog geen concrete afspraken gemaakt, maar dit zal de volgende clubavond zeker gaan gebeuren.

Als toegift is er nog een korte presentatie gegeven door een clublid dat een bezoek had gebracht aan een roofvogelpark in Lunteren. Mooie presentatie met mooie roofvogelfoto’s.

Voor de volgende clubavond op vrijdag 26 mei is de opdracht: Minimalisatie

Foto’s bij voorkeur middels “WeTransfer” doorsturen naar fotoclubpassewaaij@gmail.com voor 21 Mei.
Het tweede deel van de avond zal dan verzorgd worden door Wim Ipenburg met een demo/presentatie “Fotografie: Tricks & Tips”.

Beoordeelde foto’s april 2023:
Op alle foto’s geplaatst op deze pagina berust Copyright en zijn eigendom van de maker.

Hetty

Huub

Jan folkert

Lia

Maria

Reinier

René

Tom

Ton

Wim