Skip to main content

Expositie Ben & Ben

Tag(s): ,

Gepubliceerd – 10 augustus 2024

Vanaf 15 augustus tot 28 september exposeren Ben de Kousemaeker en Ben van Mameren samen hun werk en verzameling kunstwerken op uitnodiging van KunstKabinet Tiel in de Hyacinthuskapel.

Ben de Kousemaeker (1937) woont sinds 2007 in Tiel en is vrijetijdsfotograaf.
Hij heeft veel foto’s gemaakt van Tiel en omstreken. In 2009 is hij lid geworden van de fotoclub De Positieven in Tiel. Hij was actief in werkgroepen die onder andere architectuur, landschappen en natuur tot onderwerp hadden. Landschappen, natuur, carnaval, het Fruitcorso zijn onderwerpen die hem na aan het hart liggen. In de Algarve, Portugal, heeft hij in 2016 deelgenomen aan een mentoraat o.l.v. Peter van Tuijl van de fotobond over landschapsfotografie. Tussen 2015 en 2019 was Ben actief bij het maken van een fotodocumentaire, geleid door Jan Ros, over de instroom van Syrische vluchtelingen in Tiel.

Ben is sinds 2018 betrokken bij de activiteiten van het Creatief Platform Tiel en KunstKabinet Tiel. In Ziekenhuis Rivierenland exposeerde hij in 2022 met 85 foto’s. Uitgebreide informatie ligt ter inzage. De foto’s zijn te koop.

Ben van Mameren (1947) en geboren in Kapel Avezaath is kunstverzamelaar en is speciaal gericht op werken van Betuwse kunstenaars die in en rondom Tiel tekenen en schilderen of dit hebben gedaan in het verleden.

Sinds 1991 is zijn speurtocht naar lokale kunst begonnen. Zijn eerste aankoop was een oude ansichtkaart van de Oude Haven in Tiel. Zijn tweede een ets van Wim v.d. Anker die destijds leraar tekenen en schilderen was op de L.T.S. waar Ben leerling was. Later volgden meer aankopen o.a. van Ponsioen, H.C. van Mourik, Michel Warbroek, Silvester Peperkamp en Leida Blom.

Ben van Mameren koopt wat hij mooi vindt en wat zijn hart hem ingeeft. Hij exposeert zijn verzameling in het verborgen stukje Tiel, de Hyacinthuskapel waar een glas-in-lood raam van Ponsioen te zien is en originele keramische staties aan de wanden.

Naast de schilderijen en grafisch werk zijn er ook bronzen objecten te zien en te koop.
Info: www.galeriebenvanmameren.nl

Expositie Ben & Ben loopt van 15 augustus tot 28 september 2024.

Beide exposanten zijn aanwezig op:
17 en 24 augustus, 07, 14, 21 en 28 september en op 1 oktober.
Op zaterdag 14 en zondag 15 september is het Open Monumentendag.

Zondag 15 september treedt het muzikale trio What Next 3 maal op in de Hyacinthuskapel. Bijzonderheden en tijden volgen later.

KunstKabinet Tiel
Hyacinthuskapel – Dominicushof 120 – Tiel

Geopend op
Dinsdag en donderdag 10.00 – 13.00 uur
Vrijdag en zaterdag 13.00 – 16.30 uur
Koopzondag 13.00 – 16.30 uur
Info: kunstkabinettiel@gmail.com