Wijkvereniging Passewaaij
Hier vindt u het nieuws van de Wijkvereniging

Welkom op de website van de Wijkvereniging Passewaaij. Op deze site vindt u informatie, activiteiten en andere bijzonderheden over en om Passewaaij.

U kunt zich via deze site ook aanmelden bij de wijkvereniging. Voor vragen en/of opmerkingen over de wijkkrant en de website kunt u mailen naar de redactie, voor overige vragen kunt u mailen naar het bestuur.

De Passewaaijer maart 2019   (28 februari 2019)
De Passewaaijer van maart 2019 is nu ook beschikbaar via de website.
Lees meer...

Activiteitenkalender is vernieuwd   (13 februari 2019)
De activiteitenkalender is vernieuwd met o.a.

 • Stippen op Porselein voor Pasen
 • Kinderkledingbeurs
 • Dameskledingbeurs
 • Paaseieren zoeken
 • Avondvierdaagse
 • Zomerfeest
Lees meer...

Kinderbingo   (12 februari 2019)
Zaterdag 16 februari van 18:30 tot 20:00 uur. Zaal open om 18:15 uur.
Lees meer...

Passewaaijse links   (27 januari 2019)
De pagina met Passewaaijse links is vernieuwd.
Lees meer...

Dameskledingbeurs   (3 oktober 2018)
Woensdag 10 oktober is er een dameskledingbeurs.
Lees meer op Facebook...

Recepten waaijer   (3 oktober 2018)
De “Recepten waaijer” is vernieuwd met een recept voor “Groninger mosterdsoep met spek”.
Lees meer...

De Passewaaijer september 2018   (2 september 2018)
De Passewaaijer van september 2018 is nu ook beschikbaar via de website.
Lees meer...

Bewoners beheren en onderhouden speelplekken   (19 juni 2018)
In Passewaaij zijn meerdere speelplekken voor kinderen van 0-12 jaar. Tot nu toe onderhoudt de gemeente deze speelplekken, maar dat gaat veranderen. Onder het motto “Tiel speelt” gaat de gemeente de speelplekken overdragen aan de inwoners. Waarom dat is en wat dat betekent voor u en de kinderen, dat leest u hieronder.
Lees meer...

Rotondaschool Passewaaij organiseert sport-en spel evenement   (20 april 2018)
Op vrijdag 20 april organiseert Rotondaschool Passewaaij een sport-en spel evenement. Ook de parkeerplaats tegen de school aan (locatie Hondsroos) zal hier onderdeel van uitmaken. Hier wordt een groot springkussen geplaatst. Wij willen u vriendelijk vragen op deze dag uw auto elders te parkeren.
Met vriendelijke groet,
Rotondaschool Passewaaij

Tour de Waal op 5 mei   (20 april 2018)
Stichting BOL, Neerijnen, organiseert alweer een aantal jaren het evenement “Tour de Waal” op 5 mei, met diverse fietsroutes langs de noord- en zuidzijde langs de Waal, diverse pontjes tussen noord- en zuidzijde, en brood droppings op diverse plekken langs de Waal. Ook vorig jaar werden onder andere op de BOL bij Zennewijnen broodjes gedropt, een bijzonder leuk evenement, en dit jaar voor herhaling vatbaar.
Vorig jaar konden schoolkinderen uit Passewaaij een eigen gemaakt klei potje bakken in de ondergrondse oventjes. Voor dit jaar leek het ons leuk een concert te organiseren door fanfare Euphonia op de BOL VAN ZENDE, aan de Waal, in afwachting van het vliegtuig dat de broodjes dropt.
Daarnaast zal het buurthuis geopend zijn met een buitenterras voor een hapje en een drankje.

Het programma:

 1. De dropping van de broodjes zal plaatsvinden tussen ca. 13:45 en 14:45 uur.
 2. Het buurthuis zal geopend zijn met een gezellig terras, waar zelfgemaakte soep, tosti’s en ander heerlijks wordt geserveerd.
 3. De kinderen kunnen marshmallows roosteren bij de vuurschaal.
 4. In het Buurthuis worden films getoond over de Waalcrossers, waarvan een standbeeld in Zennewijnen ter ere van het verzet in het algemeen en Zennewijnen in het bijzonder.
 5. Op de Bol bij het water van de Waal zal Fanfare Euphonia uit Ophemert een bevrijdingsconcert geven.
 6. Onze plaatselijke verhalen verteller, Paul Beers, zal op de Bol verhalen vertellen over de Waalcrossers en een zwaar bevochten vrijheid.
Lees meer...

Project Anders Wonen   (17 januari 2018)
17 Januari staat dit punt op de agenda van de raadsvergadering.
Lees meer...

Project Anders Wonen   (26 december 2017)
Het College van B&W heeft een besluit genomen om een aantal mensen met psychische problemen te huisvesten in een tijdelijke woonvoorziening tussen de Reuchlinlaan en het LingeWaalpark. Toen dat bekend gemaakt werd kwamen er direct diverse mensen in het geweer. Wat zou dat betekenen en hoe was het gesteld met de veiligheid. Er werd een informatieavond voor omwonenden georganiseerd en een algemene inloopavond voor andere belangstellenden.
Lees meer...

Dode Buxus in de wijk   (9 september 2017)
Als aanvulling op dit het artikel in de Passewaaijer wil ik graag wijzen op enige nuttige internetsites die informatie bieden ter bestrijding van de buxusmot. De rupsen zijn n.l. door spuiten met doeltreffende middelen zeer goed te bestrijden. Een paar nuttige internetsites zijn tuinadvies.nl en tuincursus-online.nl, zoekterm: “buxusmot bestrijden”.
Zelf heb ik goede ervaringen met DECIS PLUS (Bayer - uit België), maar er zijn meer middelen te koop, zowel via internet als via de lokale tuinwinkels. Erg goed is ook BIO-PYRETREX Garden (www.edialux.nl). Spuiten in het voorjaar (april/mei) om van de jonge rupsen af te komen. Na de eerste behandeling na 10-14 dagen behandeling herhalen i.v.m. de voortplantingscyclus van de rups. Krijgt u daarna bezoek van de rupsen van de buren, dan de behandeling herhalen. Momenteel (ik schrijf dit in begin september) zie ik veel motten rondvliegen. Spuiten heeft dan weinig zin meer daar de meeste middelen inwerken op de (jonge) rupsen. Het zal echter wel een voortdurende strijd blijven, maar een mooie volle buxus is de moeite waard. (Gerard Kampert).

Aanmelden Wijkvereniging
U kunt zich via deze site ook aanmelden bij de wijkvereniging. Voor vragen en/of opmerkingen over de wijkkrant en de website kunt u mailen naar de redactie, voor overige vragen kunt u mailen naar het bestuur.

Aanmelden pagina’s
Er is nu ook de mogelijkheid om uw pagina aan te melden bij onze links. Lees hiervoor de voorwaarden en vul het formulier in.

Naar het begin van deze pagina